Krytie 2010

Krytie je plánované v polovici februára 2010. Ide o jedinečné spojenie so samcom z USA. A teda sa bude jednať o nepríbuzné krytie, ktoré sa nebude v rámci Európy opakovať. Fena Ayra – modro-biela leopardia. Pes – Black leopard with tan trim, white chest.

Blue-Numa-II

.

Blue Numa II   (Ayra rodokmeň)

Otec : Cloudy Sweet Dewil          Matka: Antoineta Sarah Bardera

Rtg dkk: 2/2;   Test merle: Mm (single merle)

Klubový víťaz mladých, Najkrajšia mladá  suka, Slovenský šampión krásy mladých, 2.miesto Bis Kv, Slovenský šampión, Český šampión, Slovenský grand šampión, 3 x KV, 24 x CAC, 7 x Bob

..

.

.Stones-Throw

Stones Throw´s Drago   (Drago rodokmeň)

Otec : Crane´s Strike Two          Matka : Stones Throw´s Ode to Joy

Rtg dkk: OFA – Good (FCI A-2)

NALC Conformation Champion, 1st place Proven stud and Best in Show Male, NALC MS in 2007 and 2008, v Top 10 roku 2005 American Catahoula Association, Pointed in Conformation in the UKC, bodovaný v NALC skúšky loveckých psov (prasatá)

.

.

.Edit 13.3.2010 – Plánované krytie sa nám nakoniec vďaka Ayrinému oneskorenému háraniu posunulo na prvú polovicu marca. Predpokladám, že šteniatka sa narodia v druhej polovici mája. Šteniatka od nás budú mať veľké výstavné a chovné predpoklady. Výstavne úspešná matka – Ayra je nielen slovenskou šampiónkou, už od šteňacieho veku má výstavné úspechy. Nie je to však všetko, je aj športovo vedená – coursing, dog-trekking, aktívne plávanie a ťahanie vo vode, je prosto neustále udržiavaná vo vynikajúcej športovej kondícii. S najlepším bodovaním absolvovala škúšky poslušnosti. Ayra je plne socializovaná fena zvyknutá nielen na ruch mesta, telesne postihnutých, obchodné centrá, cestovanie, deti, kone, … Plánujeme s ňou začať aj poľovný výcvik. Otec Drago je psom z vynikajúcej americkej chovnej stanice Whiterockfarms, majiteľkou ktorej je P.Bennet – prezidentka americkej asociácie leopardov (ACA). Drago je plnochrupý!!! hnedooký čierny leopard. Má tiež mnohé výstavné úspechy a je aj pracovne vedený. Naše šteniatka budú mať výnimočnú genetickú výbavu, ktorá bude v Európe jediná a teda majú predpoklad na úspešné chovné zaradenie. Farebnosť šteniat si radšej ani netrúfam odhadnúť – u leopardov je to takmer vždy lotéria. Budúcim, starostlivo vybraným záujemcom však odovzdám zdravé šteniatka, ktoré budú zaočkované, tetované (prípadne aj čipované) a v najväčšej možnej miere socializované.